Bulgaria este îngropată în zăpadă: 117 de localităţi au rămas izolate şi fără curent electric

Bulgaria este îngropată în zăpadă: 117 de localităţi au rămas izolate şi fără curent electric

Nu mai puţin de 117 localităţi din Bulgaria au rămas fără curent electric şi numeroase drumuri din regiunea de nord-est a ţării sunt închise în urma căderilor masive de zăpadă, conform Novinite.com, care citează ministerele Energiei şi Dezvoltării Regionale din această ţară, potrivit Agerpres.ro.

Regiunea Burgas, de pe coasta Mării Negre, a fost puternic afectată de viscol. În această regiune aproximativ 95% dintre oraşe şi sate nu mai dispun de curent electric.

În regiunea nordică Dobrici liniile de transport a energiei electrice au fost rupte de viscol.

De asemenea, drumurile din regiunile nord-estice Dobrici, Varna şi Silistra au fost blocate de zăpadă. Tronsonul Şumen-Varna al autostrăzii Hemus, care leagă vestul Bulgariei de Marea Neagră, a fost redat circulaţiei doar pentru autovehicule de cel mult 3,5 tone.

În regiunea Dobrici toate drumurile, cu excepţia celui dintre Varna şi Durankulak, au fost închise.

În regiunea Şumen, singurul drum pe care pot circula autoturismele este cel dintre Şumen şi Târgovişte.

Mai la sud, majoritatea drumurilor din regiunea Burgas au rămas închise, cu excepţia celor dintre Burgas şi Malko Târnovo, Burgas-Ţarevo şi Burgas-Elhovo via Sredeţ.

Toate autostrăzile din Bulgaria sunt deschise traficului, cu excepţia tronsonului Karnobat-Burgas de pe autostrada Trakia.

Autorităţile depun eforturi pentru a deschide drumurile în primul rând pentru autoturisme şi apoi pentru camioane şi tiruri.

0