Banca Mondială oferă Moldovei 300 de mii de dolari pentru reformarea administrării fiscale

by Genko Genko

Banca Mondială oferă Republicii Moldova 300 de mii de dolari pentru reformarea administrării fiscale. Acordul de grant, care prevede reformarea administrării fiscale, a fost ratificat joi de Parlament.

„Obiectivul Proiectului constă în îmbunătățirea modului de funcționare a sistemului fiscal în Moldova, pentru a beneficia de o structură integrată, cu un grad înalt de automatizare, cu libertate scăzută de acțiune și bazată pe riscuri”, se arată într-un comunicat al Fiscului.

Proiectul cuprinde cinci componente: politica și analiza fiscală; dezvoltarea instituțională; dezvoltarea operațională; infrastructura IT și modernizarea sistemului; managementul proiectului și managementul schimbării.

Odată cu reformarea administrării fiscale va fi realizat obiectivul stipulat în „Moldova 2020”: „business cu reguli clare de joc”, care prevede asigurarea unui sistem informațional cu funcția de procesare operativă a datelor, generarea rapoartelor complexe și automatizarea activității inspectorilor fiscali.

Proiectul va sprijini o gamă largă de acţiuni a programului de reformă, care vizează creşterea competitivităţii mediului de afaceri. În special, proiectul va sprijini agenda ambiţioasă de reforme a Guvernului, prevăzută în Strategia reformei cadrului de reglementare a activității de întreprinzător pentru anii 2013-2020.

CITIȚI ȘI...