Autospecialele pentru dispersarea manifestanților, oferite de președintele turc, aduse în Moldova în timpul cinei lui Erdogan cu Plahotniuc

Autospecialele pentru dispersarea manifestanților, oferite de președintele turc, aduse în Moldova în timpul cinei lui Erdogan cu Plahotniuc

Două autospeciale de combatere a manifestațiilor în masă este cadoul oferit de președintele turc Recep Tayyip Erdogan pentru Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova. Deși anunțul a fost făcut în timpul vizitei lui Ergodan în autonomia găgăuză, cele două autovehicule „TOMA” au sosit în Moldova, potrivit lui, încă în seara zilei de miercuri, la 21:30. Coincidență sau nu, aproximativ la acea oră, Recep Tayyip Erdogan a participat la „o cină de lucru” cu președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc.

„Miercuri, la ora 21:30, au sosit două vehicule pentru combaterea demonstrațiilor în masă, prescurtate TOMA, care au fost puse la dispoziția Ministerului Afacerilor Interne. Până în ziua de astăzi v-am fost alături fără nicio discriminare. Cu bunăvoința și ajutorul lui Allah, vom continua să fim alături de poporul moldovean și cel găgăuz”, a declarat Erdogan ieri, aflat la Comrat.

Tot ieri, serviciul de presă al PDM a informat că „liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care este și coordonator al coaliției de guvernare, s-a întâlnit miercuri, la o cină de lucru, cu președintele Turciei Recep Tayyp Erdoğan, aflat într-o vizită oficială în Republica Moldova”.

Autospecialele de intervenție pentru dispersarea protestatarilor, TOMA, produse în Turcia, sunt folosite în timpul manifestărilor în masă, sunt dotate cu furtunuri cu jeturi de apă dispersată sub presiune în manifestanți.

Autospecialele TOMA sunt utilizate și în Azerbaidjan, Libia, Zimbabwe, Georgia și Kazahstan.

0