Atac cu bombă la sediul Ambasadei Spaniei în Libia

by Genko Genko

O bombă a explodat în faţa sediului Ambasadei Spaniei, în capitala Libiei, Tripoli, ultimul dintr-un şir de atacuri vizând misiuni străine în această ţară nord-africană, relatează Reuters.

Potrivit Mediafax, care citează ziarul spaniol El Mundo, nicio persoană nu a fost rănită. Spania, la fel ca cele mai multe ţări occidentale şi arabe, şi-a retras diplomaţii din Libia în vara anului trecut, în timpul unor confruntări sângeroase între grupări armate rivale la Tripoli.

Islamişti loiali grupării Statul Islamic (SI) au revendicat o serie de asasinate de străini şi atacuri asupra unor ambasade şi câmpuri petroliere din Libia.

Islamişti SI au exploatat haosul din ţara nord-africană, în contextul în care două guverne, susţinute de grupări armate, luptă pentru preluarea controlului la patru ani de la îndepărtarea fostului dictator Muammar Kadhafi de la putere.

Gruparea sunnită a revendicat duminică uciderea a aproximativ 30 de creştini etiopieni, la două luni după ce a decapitat 21 de egipteni copţi pe o plabă libiană.

Guvernul libian recunoscut la nivel internaţional funcţionează în estul ţării, după ce o facţiune rivală a preluat controlul asupra aeroportului din Tripoli, în august, şi a instalat o administraţie rivală

CITIȚI ȘI...