A fost găsit un supraviețuitor al dezastrului aviatic din Algeria

by Genko Genko

Un supraviețuitor a fost găsit marți, după prăbușirea unui avion militar algerian în estul Algeriei, la Oum El Bouaghi, care transporta 103 persoane, potrivit unui prim bilanț oficial difuzat de postul public de radio, care citează protecția civilă.

”Am găsit un supraviețuitor, iar căutările continuă în această zonă greu accesibilă”, a declarat colonelul Farid Nechad, fără a oferi alte detalii.

Până la acest moment, echipele de salvare au recuperat 71 de trupuri neînsuflețite, relatează postul public de radio din Algeria.

Printre cele 103 persoane aflate la bordul aeronavei de tip Hercules C-130, care asigura legătura Tamanrasset-Constantine, se aflau patru membri ai echipajului, militari și familii ale acestora, a indicat o sursă din securitate pentru AFP.

Aeronava s-a prăbușit în jurul orei 11.00 GMT, pe muntele Fortas, în regiunea muntoasă Oum El Bouaghi.

Accidentul pare să fi fost cauzat de condițiile meteorologice nefavorabile, potrivit agenției de presă APS, care citează responsabili militari, între care și colonelul Lahmadi Bouguern. Acesta din urmă a evocat vântul puternic din ultimele zile și o vizibilitate foarte scăzută.

CITIȚI ȘI...