(SONDAJ) 50% din ucraineni vor retragerea cetățeniei celor care susțin agresiunea Rusiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

48,6% din ucraineni susțin retragerea cetățeniei conaționalilor lor care au susținut anexarea Crimeei de către Federația Rusă și agresiunea din estul separatist al țării, conform unui sondaj realizat de Centrul „Razumkov” citat de Unian.

Conform rezultatelor, circa 77,4% din vestul țării și 56% din centru s-au pronunțat pentru retragerea cetățeniei ucrainene celor care au sprijinit acțiunile Rusiei în estul țării. La polul opus, circa 50% din respondenții din Donbas au optat în defavoarea acestei idei.

Păreri împărțite se înregistrează și la capitolul eficienței Acordului de la Minsk. Astfel, 34% din cei chestionați au spus că acordul este eficient, alte 22,2% recunoscând că acordul este un eșec. De asemenea, 25,5% au avut o poziție neutră, iar restul nu au știut cum să aprecieze implementarea acordului, scopul căruia este să amelioreze conflictul armat din estul Ucrainei început acum un an.

O părere și mai neuniformă vizavi de acest subiect a fost observată în toate regiunile, excepție făcând Donbas, unde 57,1% din respondență consideră că implementarea Acordului de la Minsk a îmbunătățin situația în estul separatist al țării.

Sondajul a fost realizat în perioada 6 – 12 martie curent și a permis intervievarea a 2009 de ucraineni din toate regiunile țării, excepție făcând Crimeea și teritoriile ocupate din regiunile Donețk și Lugansk.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...