În 2 noiembrie, în instituțiile de învățământ va fi zi liberă, așa cum a propus Renato Usatîi

by D M
Distribuiti mai departe...

După ce candidatul Partidului Nostru la prezidențiale, Renato Usatîi, a propus ca în 2 noiembrie, după alegeri, în instituțiile de învățământ să fie zi liberă pentru dezinfectare, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a anunțat că Guvernul va acorda această zi liberă.

„După ce am propus ieri ca în data de 2 Noiembrie să fie zi liberă în instituțiile de învățământ pentru ca acestea să fie dezinfectate după organizare alegerilor, astfel încât elevii și cadrele didactice să poată reveni în siguranță la cursuri, ministrul Educației, Igor Sarov, a anunțat în urmă cu puțin timp că Guvernul va acorda această zi liberă. Astfel, toate riscurile vor fi eliminate, iar elevii se vor bucura de o zi de vacanță în plus”, a scris Usatîi într-o postare pe Facebook.

După ce eu am propus ieri ca în data de 2 Noiembrie sa fie zi liberă în instituțiile de învățământ pentru ca acestea să…

Gepostet von Усатый Ренато-Renato Usatii am Donnerstag, 17. September 2020

La un post de televiziune, ministrul Educației a precizat că subiectul privind prelungirea vacanței de toamnă a elevilor a fost discutat cu premierul Ion Chicu, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și cei ai Comisiei Electorale Centrale.

 „În cazul în care vor fi alegeri în școli, poziția noastră este următoarea: În zilele de sâmbătă și duminică, în ajunul alegerilor, acestea vor activa, iar luni, când trebuie să fie preluat, după vacanță, procesul de studii, noi vom prelungi vacanța dând posibilitatea ca să dezinfectăm aceste spații. Aceasta a fost o poziție prealabilă care a fost acceptată inclusiv de către colegii de la Comisia Electorală Centrală și de către prim-ministrul Ion Chicu”, a spus ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

Vom avea secții de votare în incinta școlilor, doar că a doua zi după primul tur al prezidențialelor, luni, 2 noiembrie, elevii vor avea liber, anunță ministrul Educației, Igor Șarov.

Gepostet von Gheorghe Gonța am Donnerstag, 17. September 2020

Amintim faptul că, acum două zile, candidatului Partidului Nostru, Renato Usatîi, a propus ca secțiile de votare să fie amenajate în școli așa cum a fost până în prezent, dar cu respectarea tuturor normelor sanitare în contextul pandemiei de COVID-19. Iar pentru a nu pune în pericol sănătatea elevilor, profesorilor și celorlalți angajați din sistemul de învățământ, ziua de 2 noiembrie să fie liberă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...