VIDEO // Cazul WC-ului inaugurat la Râșcani. Ce spune mama elevei care apare în poză lângă socialistul Mizdrenco

by D M

Fotografia cu deschiderea unui bloc sanitar la gimnaziul din Hiliuți, Râșcani a devenit virală pe internet. Deputatul socialist Vladimir Mizdrenco și președintele socialist al raionului Râșcani, Vasile Secrieru au fost criticați în presă, dar și pe rețelele de socializare. Asta pentru că în imagine apar doi elevi care țin o panglică, în timp ce deputatul, președintele raionului, primarul și directoarea instituției de învățământ se fotografiază. În acel moment, doar primarul de Hiliuți purta mască de protecție.

Mama elevei care a ținut panglica spune că sănătatea fiicei sale a fost pusă în pericol.

„Eu nici n-am știut că o vor lua acolo , n-am știu și nici n-am fost prevenită trebuia să facă așa între colegi, între profesori, nu trebuiau să-i cheme pe toținu-i normal”, a spus Ludmila Bîlici, mama elevei din poză, transmite NordNews.

Acțiunea autorităților a deranjat și pe unii profesori de la gimnaziul din Hiliuți.

„Nu era cazul să mare tam-tam, mare treabă pentru asta, putea mai altfel să facă, nu școala s-a deschis, s-a deschis doar un veceu, și încă s-au fotografiat toți acolo,  dar ce așa mare , de ce nu sa făcut nimic când n-au fost alegeri, nu s-a făcut nimicMie îmi era rușine , înseamnă că eu dacă acasă mi-am făcut reparație și mi-am deschis veceu eu trebuie să chem raionul”, povestește Nelea Diaconu, profesoară, Hiliuți.

Directoarea gimnaziului a refuzat să discute cu jurnaliștii NordNews.

Deputatul Vladimir Mizdrenco și președintele raionului Râșcani, Vasile Secrieru nu au fost de găsit pentru a oferi comentarii.

Am reușit să dicutăm doar cu primarul satului, Alexandru Sandu.

„Purtau măști, probabil le-au scos când s-au fotografiat. S-a făcut un lucru bun la școală. Nu este în competența mea să comentez lucrul administrației de nivelul doi sau a Parlamentului”, a declarat Alexandru Sanduprimarul satului Hiliuți, membru PAS.

După apariția imaginilor cu cei doi copii la inaugurarea toaletei, deputata din partea Platformei DA, Inga Grigoriu a sesizat Procuratura Generală. Totodată, avocatul poporului a venit cu o reacție, condamnând ferm explotarea imaginii copiilor în scopuri politice.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu