Actorul Andy Serkis, interpretul personajului Gollum, va citi în direct online întregul roman ”Hobbitul”

by D M
Distribuiti mai departe...

Actorul Andy Serkis va citi vineri online, fără întrerupere, romanul ”The Hobbit” (”Hobbitul”), de J.R.R. Tolkien, în cadrul unui demers caritabil, potrivit site-ului bbc.com.

Maratonul de lectură este programat să înceapă vineri, la ora 10:00 a.m. GMT şi va avea o durată estimată de 12 ore.

Andy Serkis (56 de ani) va citi romanul lui J.R.R. Tolkien, care a văzut pentru prima dată lumina tiparului în 1937, doar cu mici pauze doar pentru a merge la toaletă.

Fondurile colectate vor fi donate organizaţiilor NHS Charities Together şi Best Beginnings.

Serkis a interpretat pesonajul Gollum, iniţial cunoscut sub numele Smeagol, în seriile ”Lord of the Rings” (”Stăpânul Inelelor”) şi ”The Hobbit” (”Hobbitul”).

”Atât de mulţi dintre voi se luptă să facă faţă izolării din perioada restricţiilor”, a spus actorul, potrivit bbc.com.

”Deşi trăim vremuri dificile, vreau să vă conduc într-una dintre cele mai mari aventuri fantastice scrise vreodată, un maraton de lectură de 12 ore din fotoliu, prin Pământul de Mijloc, în scopul colectării de fonduri pentru două organizaţii caritabile minunate care depun o muncă extraordinară în aceste zile pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în dificultate”.

Actorul britanic a fost recompensat anul acesta cu premiul BAFPA pentru contribuţia sa deosebită în cinema după transpunerea pe marele ecran a personajului Gollum, precum şi pentru rolurile din serii precum ”King Kong” şi ”Planet of Apes”.

Serkis a glumit spunând că va trebui să-şi confecţioneze un semn cu mesajul ”revin în cinci minute” pentru momentele în care va trebui să meargă la toaletă sau când va dori să ia o gustare, dar în afara acestora, actorul a declarat că este pregătit să facă faţă provocării.

Până joi după-amiază, vedeta strânsese 31.000 de lire sterline din suma de 100.000 de lire sterline pe care şi-a propus-o drept obiectiv.

AGERPRES


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.