Protest la Judecătoria Centru pentru eliberarea lui Alexei Alexeev

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Societatea civilă și reprezentanții Platformei „DA” și Partidului „Acțiune și Solidaritate” vor organiza, astăzi, un protest la Judecătoria Centru pe pentru eliberarea lui Alexei Alexeev, șoferul care transporta stația acustică la protestul antioligarhic din 17 septembrie curent.

Bărbatul a fost învinuit că ar fi rănit niște polițiști la protest și arestat pentru 30 de zile. Instanța de judecată a decis până la urmă să-l lase pe Alexei Alexeev în arest la domiciliu, iar marți va fi organizat un protest pentru eliberarea bărbatului.

„Alexei Alexeev este șoferul care transporta stația acustică la protestul antioligarhic și este un om nevinovat. El nu a săvârşit absolut nimic. Drepturile acestui om însă sunt încălcate pentru simplu motiv că regimul a fost deranjat de acțiunile de protest și caută prin orice mijloc să intimideze oamenii”, se arată în mesajul organizatorilor protestului.

„Protestăm pentru eliberarea cetățeanului reţinut pe nedrept și atenționăm că în locul lui poate fi orice om. Pe 16 octombrie vom fi la Judecătoria Centru, Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 73, începând cu ora 11.30″, se mai arată în mesaj.

Alexei Alexeev, bărbatul reţinut în urma manifestației din 17 septembrie curent, a fost plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată la 26 septembrie de magistraţii de la Curtea de Apel, pe fundalul unui protest organizat în faţa instituției, în susţinerea bărbatului.

Totodată, Consiliul Marii Adunări Naţionale, care a organizat protestul din 17 septembrie, a iniţiat o petiţie prin care cere eliberarea imediată a şoferului Alexei Alexeev, reţinut în urma manifestației.

Petiția poate fi semnată aici.

Anterior, mai multe ONG-uri au condamnat acțiunile autorităților, cerând eliberarea șoferului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...