Expert: Cuciurgan-Pervomaisc – pericol pentru autoritățile separatiste. Pierd controlul asupra fluxurilor ilegale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Punctul comun de trecere a frontierei moldo-ucrainene de la Cuciurgan-Pervomaisc nu reprezintă niciun pericol pentru agenții economici din regiunea transnistreană, dar este un pericol pentru autoritățile separatiste. De această părere este fostul demnitar din cadrul poliţiei de frontieră moldoveneşti, fostul şef adjunct al deprtamentului respectiv al MAI, Rosian Vasiloi, acum expert asociat al IDIS Viitorul.

„Eu din luna februarie încoace am făcut analiză detaliată, am făcut și un comentariu pe toate acele presupuse îngrijorări ale autorităților separatiste de la Tiraspol și am dezmințit clar toate acele pretenţii de ordin economic, de ordinul securității și de ordinul relațiilor inter-umane. Încă o dată, vreau să vă spun că nu este niciun pericol pentru agenții economici din regiunea transnistreană. Este un pericol pentru autoritățile separatiste, pentru că ei își pierd controlul asupra acelor fluxuri ilegale care se întâmplă pe acest segment și ele sunt enorme”, a precizat Rosian Vasiloi în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit expertului, agenții economici vor dispune de mai multe beneficii printre care: micșorarea cheltuielilor de transport, o să fie implementată declararea electronică, ceea ce până acum nu era posibil, și asta va permite micșorarea timpului la procesarea sau la procedurile vamale de efectuare a actelor necesare.

Amintim că, punctul comun de trecere a frontierei moldo-ucrainene de la Cuciurgan-Pervomaisc – un punct vamal aflat pe o arteră principală de transport a Tiraspolului a fost inaugurat ieri. La eveniment a participat și preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...