Cantina socială din Bălți a fost redeschisă: Mii de persoane iau masa gratuit

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La 1 ianuarie și-a reluat activitatea cantina socială gratuită. Ea a fost deschisă la inițiativa primarului municipiului Bălți Renato Usatîi, din contul propriu. Cantina este situată, ca și anul trecut, vizavi de Casa de cultură.

Chiar în prima zi de lucru aici s-au format cozi imense. Bălțenii sunt bucuroși de faptul că și de aceste sărbători ei pot lua masa aici. Totodată, cei care au venit în cantină în ziua Anului Nou, au primit cadouri dulci cu ocazia sărbătorii.

Reprezentantul întreprinderii municipale „Aprovizionare”, Ivan Osoianu, a declarat că meniul cantinei sociale se înnoiește în fiecare zi. Bucate din carne sunt preparate în fiecare zi, deoarece este cunoscut faptul că mulți din cetățenii Moldovei nu-și pot permite acest aliment nici măcat la sărbători.

Reamintim, că anterior cantina socială, care a lucrat o lună, din 15 decembrie 2015 până la 15 ianuarie 2016, a fost vizitată de circa 25 de mii de oameni. Toate cheltuielile legate de funcționarea cantinei, au fost plătite din contul propriu a lui Rento Usatîi. „Alimentație gratuită îi va ajuta să simtă atmosfera sărbătorilor”, susține primarul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...