Vlad Filat a depus mai multe plângeri pe numele lui Igor Popa

by D M
Distribuiti mai departe...

Președintele PLDM, Vlad Filat, a depus astăzi mai multe plângeri la Procuratura Generală și Uniunea Avocaților pe numele cetățeanului și avocatului Igor Popa. Asta după ce Popa, fost avocat al lui Filat, a lansat mai multe acuzații la adresa clientului său, la un post de televiziune.

Așa cum am declarat în Conferința de presă din 25 septembrie 2020, astăzi, am depus la Procuratura Generală: –  Plângere împotriva cetățeanului Igor Popa privind pornirea urmării penale în baza art. 177, 178 alin. 2) lit.a) Cod Penal al Republicii Moldova, violarea secretului corespondenței și colectarea ilegală de informații referitor la viața privată; –   Plângere în scopul inițierii investigațiilor și verificarea afirmațiilor relatate de către acesta, pentru stabilirea adevărului; –   Cerere privind eliberarea informației asupra faptului dacă am depus vreodată denunț împotriva unei persoane”, a scris Vlad Filat pe pagina sa de Facebook.

Totodată, liderul PLDM a depus o plângere la Uniunea Avocaților din Republica Moldova prin care a solicitat examinarea în cadrul Comisiei pentru etică și disciplină a comportamentului și acțiunilor avocatului Igor Popa, în vederea aplicării sancțiunii disciplinare stabilită de lege și Codul deontologic al avocaților.

Prin urmare, Vlad Filat și-a exprimat speranța că atât Procuratura Generală, cât și Uniunea Avocaților vor acționa prompt.  

Înțeleg că Procuratura Generală are priorități și dosare extrem de importante, pe care trebuie să le soluționeze, însă această situație creată de către Igor Popa nu mă vizează doar pe mine, dar poate crea un precedent extrem de periculos care ar afecta întreaga societate”, a mai scris președintele PLDM, Vlad Filat.

La rândul său, fostul său avocat, Igor Popa, a refuzat să comenteze acțiunile lui Filat, precizând doar că: „Acestea sunt niște aberații de ale lui Filat”.

Citiți și: Filat ar fi furat 100 de milioane de euro; „O parte din acești bani sunt stocați acum în Europa și Africa”

Citiți și: Popa: Diviricean scria comunicatele Procuraturii. Bunurile lui Filat au ajuns la el, prin complicitatea lui Plahotniuc


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.