2017, un an fierbinte pentru Wikileaks: Urmează mai multe dezvăluiri de senzaţie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Site-ul de dezvăluiri şi investigaţii Wikileaks promite că 2017 se va dovedi un an cu adevărat surprinzător pentru publicul său cititor, mai multe secrete uluitoare, susţinute de documente, urmând a fi aduse la cunoştinţă populaţiei, au anunţat reporterii Wikileaks pe contul de Twitter al organizaţiei.

În 2016, site-ul şi-a făcut un titlu de glorie din a oferi o nouă perspectivă asupra candidatului democrat la Casa Albă, Hillary Clinton, mai multe documente şi mesaje ale acesteia fiind publicate pe site-ul organizaţiei, aminteşte IB Times.

Mesajul de anunţare a noilor scandaluri care vor încinge politica la nivel global este însoţit de fragmente din celebra peliculă a lui Sergio Leone „Cel bun, cel rău şi cel urât”.

Wikileaks a făcut referire la acelaşi film şi în 2010, când a publicat mai multe mailuri ale analistului politic Strobe Talbott referitoare la poziţia administraţiei Obama şi a lui Hillary Clinton, pe atunci şefa diplomaţiei americane, în chestiunea deţinerii de arme nucleare de către Pakistan.

Răfuiala între democraţii din administraţia Obama şi Wikileaks a continuat şi în 2016, când eforturile organizaţiei s-au axat pe decredibilizarea candidatului partidului la preşedinţia Statelor Unite Hillary Clinton.

De altfel, atacurile împotriva acesteia au fost declarate de către Barack Obama drept un act orchestrat de Kremlin, preşedintele recurgând şi la expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi din SUA.

Gestul său a fost criticat atât de preşedintele ales, republicanul Donald Trump, care va prelua şefia SUA pe 20 ianuarie, cât şi de Vladimir Putin, deşi acesta a anunţat că nu va recurge la represalii similare în contextul tulbure al politicii americane de acum.

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, refugiat de 4 ani în ambasada Ecuadorului de la Londra, a negat recent orice implicare a Rusiei în dezvăluirile făcute de reţeaua lansată de el în 2006.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...