Selfie-urile cu eclipsa de Soare, nerecomandate de specialişti; Cum să fotografiați fenomenul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Astăzi are loc eclipsa totală de Soare, dar în Republica Moldova este percepută ca eclipsă parțială. Astfel, multi oameni vor fi tentați să imortalizeze momentul, dar specialiști avertizează să nu se facă selfie-uri, pentru că ar putea cauza orbirea. Fenomenul astronomic însă poate fi imortalizat cu aparate de fotografiat profesionale.

Fotografi profesioniști au declarat pentru Mediafax că pentru obţinerea celor mai bune imagini, fotografii profesionişti atrag atenţia că acestea pot fi realizate în perioada în care se atinge maxima eclipsei, mai exact ora 11.56.

Utilizatorul de rând nu poate să realizeze fotografii reuşite ale eclipsei cu aparatura pe care o are la dispoziţie zi de zi, cum ar fi tableta şi telefonul mobil, au declarat pentru Mediafax fotografi profesionişti.

Aceştia au precizat că, pentru a surprinde o imagine cât mai bună a eclipsei, persoanele interesate trebuie să deţină aparatură profesională sau semi-profesională, cel mai important lucru fiind obiectivul, care ar trebui să aibă o focală cât mai mare, măcar 500 de milimetri, astfel încât ceea ce captează să ocupe cât mai mult spaţiu din fotografia finală.

Pe de altă parte, în contextul în care este folosită o focală lungă, subiectul devine neclar şi este recomandat să fie utilizat un stativ sau un trepied.

În timpul eclipsei, lumina este foarte puternică, iar oamenii pot avea probleme cu vederea dacă se uită prin obiectiv, de aceea este obligatorie folosirea unor filtre care să atenueze intensitatea razelor solare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...