(VIDEO) Pe Lună a fost descoperită dovada că există lume extraterestră

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În urma unor cercetări recente, oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire neaşteptată. Ei au găsit dovezi ale unei alte lumi pe Lună, ceea ce confirmă teoria potrivit căreia satelitul Pământului a fost creat în urma unei coliziuni cataclismice.

Analiza rocilor lunare aduse de astronauţii misiunilor Apollo arată urme ale unei planete numită Theia, potrivit BBC.

Teoria, care a apărut în anii ’80, arată că Luna a apărut în urma unei coliziuni dintre Pământ şi Theia, acum 4,5 miliarde de ani. Numele Theia a fost dat după zeiţa din mitologia greacă.

Citeşte şi: Doi cunoscuți astronomi au convins congresul american: Extratereștrii există!

Aceasta planetă Theia se crede că s-ar fi dezintegrat la impactul cu Terra, iar resturile ar fi format Luna. Este cea mai simplă explicaţie şi ea se potriveşte foarte bine şi cu simulările care au avut loc pe calculator.

Principalul dezavantaj al teoriei era faptul ca nimeni nu găsise dovezi ale planetei Theia în probele de roci luate de pe Lună.

Citeşte şi: NASA a explicat de la ce provine punctul luminos fotografiat pe planeta Marte

Dar, acum o noua analiză a acestor roci lunare arată primele dovezi ale unui material considerat a avea origini extraterestre.

„Nimeni nu a descoperit dovezi clare ale teoriei coliziunii până acum. Dar în prezent am descoperit mici diferenţe între Pământ şi Lună. Acest lucru confirmă ipoteza coliziunii uriaşe”, a spus dr. Daniel Herwartz de la Universitatea Goettingen.

Citeşte şi: (VIDEO) Bază extraterestră sub gheaţa groasă a Antarcticei; teorie susţinută de o hartă misterioasă


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...