(FOTO) Prezenţi sau absenţi, totuna: Parlamentarii nu mai vor să muncească pentru cetățeni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prezenți la muncă doar când se votează. Cam așa pot fi caracterizați parlamentarii moldoveni, care în ultimul timp participă la ședințele Legislativului doar atunci când sunt votate proiectele de legi.

În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului sala este aproape goală, deputații nefiind interesați de proiectele de legi care se discută. Așa cum s-a întâmplat și în cadrul ședințelor de săptămâna trecută, deputații și-au anunțat prezența, au stat câteva minute la ședință și au părăsit sala.

De obicei președintele Parlamentului anunță o oră la care proiectele discutate vor fi votate, astfel deputații au liber să facă orice doresc, numai să nu muncească pentru cetățeni.
Screenshot_24
De menționat că, săptămâna trecută proiectele de legi au fost votate după ora 18:00, astfel încât deputații au avut la dispoziție o zi întreagă să facă ceea ce le dorește inima.

Săptămâna trecută vicepreședinte al PLDM Vadim Pistrinciuc s-a arătat deranjat de obiceiul deputaților de a fi prezenți doar la votarea proiectelor de legi, declarând că Parlamentul de la Chișinău se transformă într-un tablou „nature morte”, în care deciziile sunt luate în mod fulger, fără dezbateri aprofundate, pentru a dosi interesele „stabilității”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...