De unde vin banii în Republica Moldova?

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În luna august moldovenii care muncesc peste hotarele țării au trimis în Republica Moldova cu aproape 50% mai puțini bani decât anul trecut. La capitolul transferuri însă Federația Rusă rămâne lider.

Moldovenii care muncesc în Federația Rusă au efectuat, în luna august, transferuri de bani celor de acasă în valoare de aproape 36 de milioane de dolari americani. Criza din acestă țară a afectat considerabil transferul remitențelor, în condițiile în care în august 2014 în Republica Moldova au ajuns peste 104 milioane de dolari americani din Federația Rusă. Astfel, remitențele venite din această țară au scăzut cu 44,4 la sută în luna august față de aceeași lună a anului trecut.

Israel este a doua țară în topul remitențelor. Peste 9 milioane de dolari americani au ajuns în Republica Moldova în luna august curent, în creștere față de perioada similară a anului trecut cu 0,4%.

Cea de-a treia țară din care moldovenii transmit cei mai mulți bani acasă este Italia. În luna august, moldovenii au trimis acasă 8,88 de milioane de dolari americani, în comparație cu 11,41 de milioane de dolari în luna august 2014, ceea ce reprezintă o scădere de 1,6%.

Peste 7 milioane de dolari (7.58 – în august 2014) au trasmis acasă moldovenii care muncesc în SUA, iar din Marea Britanie au fost efectuate transferuri în valoare de 2,72 milioane de dolari americani (2.16 – în august 2014).

În luna august, moldovenii au primit din străinătate prin băncile moldoveneşti mijloace băneşti sub formă de transferuri în sumă de 81 de milioane de dolari, ceea ce reprezintă o scădere cu aproape 50 la sută faţă de august 2014, când au fost transferate 154 de milioane de dolari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...