Premierul sârb reacționează la planul Ungariei de a ridica un gard la frontieră cu țara sa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul sârb Aleksandăr Vucici s-a declarat „şocat”, în timpul unei vizite la Oslo, de planul Ungariei de a ridica un gard la frontiera dintre cele două ţări, cu scopul de a împiedica imigranţii să pătrundă pe teritoriul ungar.

Vucici a declarat că gardul, înalt de patru metri, „nu este soluţia” pentru problema imigranţilor care intră în Ungaria de pe teritoriul Serbiei, relatează BBC News on-line.

Autorităţile ungare au anunţat acest plan miercuri, precizând că gardul va va fi instalat de-a lungul celor 175 kilometri de frontieră dintre cele două ţări.

Ministrul ungur de Externe Peter Szijjarto a declarat că Budapesta nu poate să aştepte ca Uniunea Europeană să găsească o soluţie la problema imigraţiei.

„Sunt surprins şi şocat”, a declarat Vucici pentru un post de televiziune, în timpul unei vizite la Oslo, adăugând că „vom discuta despre această decizie cu colegii noştri unguri”.

„Ridicarea unor ziduri nu este o soluţie. Serbia nu poate fi considerată responsabilă de situaţia creată de către imigranţi, suntem doar o ţară de tranzit. Este Serbia responsabilă de criza din Siria?”, a continuat el.

Vucici a anunţat că intenţionează să discute despre acest subiect cu partenerii ţării sale din cadrul UE.

Numărul imigranţilor şi solicitanţilor de azil care au pătruns în Ungaria în 2015 a crescut puternic. Potrivit Guvernului, aproximativ 54.000 de imigranţi au intrat până în prezent în ţară de la începutul anului, în comparaţie cu 43.000 de persoane în 2014.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...