Încă o teorie surpriză în cazul uciderii lui bin Laden; Ce s-a întâmplat cu trupul teroristului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Resturile umane ale fostului lider Al-Qaida Osama bin Laden au fost aruncate de agenții serviciilor speciale americane într-o zonă muntoasă din Pakistan, după operațiunea din mai 2011, susține jurnalistul de investigații Seymour Hersh, potrivit London Review of Books.

„După anunțul președintelui SUA, Barack Obama, că Osama bin Laden fusese ucis într-o operațiune specială, toată lumea aștepta să vadă un corp. În schimb, jurnaliștilor li s-a spus că trupul lui ben Laden fusese dus pe portavionul USS Carl Vinson, care era în Marea Arabiei, iar de acolo a fost aruncat în apă, după o slujbă funebră musulmană”, amintește Hersh, distins cu Premiul Pulitzer.

Însă surse citate de Hersh susțin că trupul liderului terorist nu a fost niciun moment la bordul portavionului.

Un consultant al Centrului pentru Operațiuni Speciale mi-a spus că resturile umane au fost fotografiate și identificate la o bază militară din Afganistan. Apoi, trupul neînsuflețit a fost preluat de Agenția Centrală de Informații (CIA). Presei i s-a transmis că a fost dus pe portavionul Carl Vinson. Un alt consultant mi-a spus că nu a existat nicio înhumare în mare”, a explicat Hersh.

Resturile umane au fost împrăștiate dintr-un avion în Munții Hindukush, la frontieră dintre Afganistan și Pakistan, precizează Seymour Hersh, care acuza Administrația Barack Obama că minte în legătură cu circumstanțele eliminării fostului lider Al-Qaida.

Seymour Hersh susține, în London Review of Books, că Administrația Obama a cooperat strâns cu serviciile de informații pakistaneze pentru asasinarea liderului Al-Qaida, explicând că șeful Statului Major al armatei pakistaneze și directorul Agenției pakistaneze de Informații știau de operațiunea americană. Administrația Obama susține că autoritățile pakistaneze nu fuseseră informate în avans despre operațiune.

Președinția Statelor Unite a respins acuzațiile privind ascunderea adevărului privind circumstanțele eliminării fostului lider Al-Qaida Osama bin Laden, explicând că sunt „lipsite de fundament”.

„Sunt prea multe inexactități și afirmații lipsite de fundament în aceste acuzații”, a reacționat Ned Price, un purtător de cuvânt al Casei Albe.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...