Chișinăul și Tiraspolul susțin efectuarea unei monitorizări a Zonei de Securitate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Delegaţiile din cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC) au susţinut efectuarea unei monitorizări a Zonei de Securitate, anunță Biroul pentru Reîntegrare.

„A fost propusă şi susţinută, de toate delegaţiile CUC, efectuarea unei monitorizări a Zonei de securitate, însă s-a constatat că participanţii nu au o poziţie comună asupra obiectelor supuse verificării, precum şi a instituţiei care ar efectua monitorizarea”, se anunță într-un comunicat de presă.

Potrivit oficialilor de la Chișinău, delegaţia transnistreană a respins din nou discutarea subiectelor privind circulaţia liberă a cetăţenilor în Zona de Securitate şi interdicţiile aplicate de structurile transnistrene faţă de reprezentanţii Misiunii OSCE, invocând că problemele de acest gen nu ţin de competenţa Comisiei.

„Această afirmaţie nefondată are un caracter tendenţios, menită să inducă opinia publică în eroare, deoarece pe parcursul activităţii CUC au fost aprobate anumite decizii în acest domeniu”, se arată în comunicat.

În lipsa consensului, co-preşedintele din partea Federaţiei Ruse, a propus suspendarea şedinţei şi reluarea discuţiilor la următoarea reuniune a CUC, care urmează să aibă loc pe data de 6 noiembrie, urmând ca şefii delegaţiilor să se întrunească pentru consultări suplimentare pe 5 noiembrie, la Sediul Misiunii OSCE din Chişinău.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...