(FOTO și VIDEO) Stadionul Shakhtar din Donețk, avariat de o explozie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Stadionul campioanei Ucrainei la fotbal, Shakhtar Donețk, a fost serios avariat în urma unei explozii produse luni, au anunțat oficiali ai clubului.

„În urma unei explozii foarte puternice, unda de șoc a provocat daune considerabile părților de vest și de est ale arenei”, a declarat Vadim Gunko, director executiv interimar al Donbass Arena.

„O parte a fațadei de sticlă este distrusă, iar o mare partea din ea este într-o stare critică. Instalațiile interioare au fost de asemenea lovite. Evaluăm în prezent daunele și izolăm zonele periculoase”, a adăugat oficialul.

Din cauza situației tensionate din regiune, Șhakhtar și-a mutat deja cartierul general de la Donețk la Kiev, în timp ce meciurile de pe teren propriu le dispută în vestul Ucrainei, la Lvov.

Donbass Arena, cu o capacitate de 52.000 de locuri, construită în urmă cu cinci ani, a găzduit meciuri de la EURO 2012. În urmă cu două luni, stadionul din Donețk a suferit avarii minore, tot în urma unei explozii.

La construcția arenei, una dintre cele mai moderne din estul Europei, s-au cheltuit peste 500 de milioane de dolari americani.

220663__max_gal

220664__max_gal

220677__max_gal

220679__max_gal


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...