Leancă vrea șosea de centură a Chișinăului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul Iurie Leancă își dorește construirea unei șosele de centură a Chișinăului, șeful executivului făzând declarații în acest sens în startul ședinței de marți a Guvernului.

Potrivit lui Leancă, doleanțe în acest sens au venit din partea mai multor locuitori ai țării, care sunt nemulțumiți de faptul că pentru a ajunge dintr-o zonă în alta a republicii, de multe ori sunt nevoiți să străbată chiar străzile aglomerate ale capitalei.

„Noi nu avem în jurul Chişinăului o centură. Şi nu ştiu dacă există în Europa o capitală care nu ar avea o centură şi nu e vorba doar de elementul simbolic. O capitală trebuie să aibă, în mod firest, o centură modernă, de calitate. E vorba de congestionare, fiindcă toate maşinile care vin din Sud, care trebuie să meargă spre Tighina, trebuie să meargă sau prin Ialoveni, sau prin Chişinău. Nici una, nici alta nu e o soluţie bună”, a declarat Leancă în cadrul ședinței cabinetului de miniștri.

Premierul a dat dispoziții în acest sens ministrului transportului, pentru a-i prezenta un plan de acțiuni.

„Domnule ministru, vreau să vă gândiţi şi să-mi prezentaţi un Plan de Acţiuni, cu proiectarea segmentului care lipseşte. Mă bucur că deja v-aţi angajat! Poate săptămâna viitoare, la şedinţa de Guvern, să ne spuneţi cât timp durează proiectarea. După care să vedem cine poate finanţa construcţia acestui drum extrem de important. Pe segmentele care există – cum reabilităm, din ce resurse, pe segmentele care le proiectăm – cât timp durează proiectarea. Trebuie de pe acum să discutăm cu partenerii noştri, bănuiesc că suma necesară este destul de mare, dar e o investiţie absolut necesară. Nu cred că cineva ar putea contesta necesitatea unui astfel de proiect”, a spus Iurie Leancă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...