Andrei Năstase: Platforma DA va avea un candidat la Primăria Chișinău. Că acel candidat voi fi eu sau altă persoană, veți afla

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” va avea un candidat la funcția de primar general al municipiului Chișinău, „cu sprijinul celui mai important partener politic al său”, Partidul Acțiune și Solidaritate. Deocamdată însă nu s-a luat decizia dacă acesta va fi liderul PPDA, Andrei Năstase, sau un alt candidat, lucru care urmează a fi decis sâmbătă, la întrunirea Consiliului Politic Național al PPDA. Cel puțin asta afirmă chiar liderul formațiunii Andrei Năstase.

„Noi considerăm că în momentul de față avem nevoie de un candidat puternic pentru Primărie, un candidat care ar întruni mai multe calități, inclusiv de un bun profesionist, dar și un lider politic capabil să câștige în fața binomului Plahotniuc-Dodon. Platforma Demnitate și Adevăr are mai mulți candidați și avem încrederea că orice candidat care va fi susținut direct sau indirect de PD, fie că va fi Ion Ceban, fie că va fi Silvia Radu, nu are absolut nicio șansă în fața unui candidat puternic al forțelor pro-europene, democratice, anti-oligarhice”, a menționat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.

Întrebat direct dacă „Andrei Năstase va candida la aceste alegeri”, politicianul a reiterat că Platforma DA va avea un candidat la Primăria Chișinău. „Că acel candidat voi fi eu sau altă persoană, veți afla cât de curând posibil. Sâmbătă vom avea un Consiliu Politic Național în care această decizie va fi formalizată și anunțată. Cred că luni vom ieși cu un comunicat sau conferință de presă”, a anunțat acesta.

„Din punctul nostru de vedere este cel mai indicat de a participa la această campanie deloc ușoară”, a precizat Năstase, exprimându-și speranța că „și colegii de la PAS au această înțelegere și observă logica politică a lucrurilor și înțeleg că este cel mai indicat în momentul de față ca un candidat al PPDA să participe în aceste alegeri pentru Primăria capitalei cu sprijinul celui mai important partener al nostru politic”.

„Ar fi o greșeală dacă PAS și PPDA ar merge separat în această campanie, dar PPDA este pregătită pentru orice evoluție. În momentul de față, după prezidențiale, noi am devenit un partid politic matur pregătit să participe în orice fel de campanie. Suntem pregătiți și de a merge singuri în acest scrutin electoral, dar am spus și am făcut tot posibilul în permanență ca forțele pro-europene să meargă în comun, consolidat”, a mai menționat liderul Platformei DA.

Potrivit lui Năstase, pe de o parte aceste alegeri vin „foarte nereușit” pe de o parte pentru că „pun pe umerii opoziției democratice pro-europene și această povară”. De altă parte însă, „este o bună oportunitate pentru noi”. „O șansă pentru opoziția pro-europeană, democratică, anti-oligarhică de a pune bazele printr-o victorie la aceste alegeri, bazele unei schimbări, bazele unei alternanțe la putere. Se vor desfășura sau nu aceste alegeri, noi n-avem cum să decidem. Va decide regimul oligarhic care are astăzi toată puterea. Este evident că nici Plahotniuc, nici Dodon, nu-și dorește aceste alegeri. Dar, declarația pe care au făcut-o cei de la CEC astăzi este destul de ambiguă și motivul pe care l-au adus ei este cât se poate de… Nu prinde. Sunt sigur că cetățenii vor reacționa prompt la aceste derapaje”, a mai spus Andrei Năstase.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...