Candu sugerează că PLDM ar dori să se răzbune pe Ghileţchi contestând numirea acestuia în funcţia de vicespeaker

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, sugerează că deputaţii liberal-democraţi ar dori să se răzbune, din punct de vedere politic, pe fostul lor coleg Valeriu Ghileţchi care a părăsit fracţiunea PLDM, iar la ultima şedinţă plenară a sesiunii trecute a devenit vicepreşedinte al Parlamentului. Asta după ce liberal-democraţii au contestat procedura de alegere a lui Ghileţchi în funcţie, calculând doar 34 de voturi în şedinţă, în condiţiile în care, potrivit regulamentului Parlamentului vicepreşedinţii acestuia se aleg cu cel puţin 51 de voturi.

„Le-aş sugera colegilor din PLDM să se concentreze pe propuneri care să aducă societăţii un beneficiu şi, în calitate de opoziţie parlamentară, chiar pot face multe lucruri bune, decât să intre în potenţiale acuzaţii sau răfuieli cu foşti colegi de partid. Dar jocuri de genul ăsta, şi mai ales care seamănă foarte mult a răfuială cu foştii colegi sunt pe de o parte urâte, pe de altă parte nu a aduc niciun bine societăţii, inclusiv aici în Parlament”, a comentat Candu fiind întrebat despre solicitarea fracţiunii PLDM care a înregistrat în Parlament şi un proiect de hotărâre privind abrogarea deciziei privind numirea lui Valeriu Ghileţchi în funcţia de vicepreşedinte a Parlamentului.

Potrivit lui Candu, „domnul Ghileţchi a fost numit şi ales în mod regulamentar şi dacă cineva pune la îndoială capacităţile lui sau performanţele lui în calitate de vicepreşedinte al Parlamentului, există o anumită procedură de revocare sau destituire din funcţie”.

Amintim că săptămâna trecută, liberal-democratul Tudor Deliu a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că a pregătit un proiect de hotărâre privind abrogarea deciziei de numire a lui Ghilţechi în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului, precum şi i-a cerut acestuia să-şi dea demisia din proprie iniţiativă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...