Diferența dintre alergia și intoleranța la ouă. Cum faci diferența

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Când spui cuvântul alergie te gândeşti la o reacţie a organismului faţă de un agent microbian, chimic sau o acţiune mecanică, însă şi alimentele pe care le consumi pot declanşa o reacţie alergică.

Printre alergiile obişnuite se regăsesc alimente precum arahidele, crustaceele sau chiar laptele, însă sunt persane ce pot dezvolta reacţiii alergice la ouă.

Deşi această alergie la ouă se poate dezvolta mai ales la copii, există cazuri în care poate apărea brusc la adulţi şi asta datorită folosirii lor la o scară atât de mare şi în diverse combinaţii.

Incapacitate organică de a suporta anumite medicamente sau alimente este definită de către specialişti ca intoleranţă.

Intoleranţa la ouă

Alergia poate pune în pericol sistemul imunitar în timp ce o intoleranţă poate crea probleme sistemului digestiv deoarece nu poate digera corespunzător alimentul. Astfel te poţi confrunta cu un stomac deranjat, problemă ce va dispărea fără a avea alte repercursiuni asupra sănătăţii tale.

Multe persoane sunt de asemenea, intolerante la ouă. În timp ce alergia pune în pericol sistemul imunitar, o intoleranţă este atunci când organismul are probleme în a digera alimentul. O intoleranţă poate provoca un stomac deranjat, dar nu ne poate pune viaţa în pericol. O alergie la ouă vine de obicei brusc, în timp ce intoleranţa apare treptat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...