Nonsens politic: Socialiștii vor să colecteze 2 mln. de semnături pentru sistemul prezidențial, doar ca să includă asta în statutul PSRM

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Socialiștilor a anunțat lansarea unei campanii naționale privind consultarea cetățenilor în vederea trecerii la forma prezidențială de guvernare în Republica Moldova. Președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, a menționat că și-a pus drept sarcină să colecteze circa două milioane de semnături, iar când scopul va fi atins să introducă acest obiectiv în statutul formațiunii. Aceasta însă n-a explicat de ce n-ar face acest lucru și fără semnăturile cetățenilor.

„Am pus ca scop să colectăm semnăturile a 70% din alegătorii țării, sau circa două milioane de semnături. Când acest scop va fi atins, noi, Partidul Socialiștilor, ne obligăm să convocăm Congresul PSRM ca să introducem acest deziderat în Programul partidului și platforma politică a PSRM pentru alegerile parlamentare din 2018. Suntem siguri că în următoarea legislatură a Parlamentului vom avea o majoritare necesară pentru realizarea acestui scop”, aspus Greceanîi în cadrul unei conferințe de presă.

Liderul partidului a reamintit că la 6 octombrie, Consiliul Republican al PSRM, organul principal de conducere al partidului, a aprobat o rezoluție prin care a condamnat provocările împotriva președintelui Republicii Moldova ales de întreg poporul țării și „a decis că trecerea la forma prezidențială de guvernare este dorința și viziunea majorității cetățenilor țării”.

„Oamenii nu mai au încredere într-un Parlament compromis și corupt. Statul trebuie să fie condus de un președinte puternic, care va pune capăt corupției politice și va face ordine în țară”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Potrivit ei, începând cu ziua de mâine, 28 octombrie, cele peste o mie de organizații primare ale PSRM, zeci de mii de membri, activiști și susținători ai partidului și președintelui țării, vor merge din casă în casă, de la apartament la apartament, pentru a consulta cetățenii și a colecta semnături pentru republica prezidențială.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...