Pasiunea nemţilor pentru Hitler atinge niveluri record: 2.000 de cărţi despre Führer au fost publicate în 2013

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 2.000 de cărţi despre Adolf Hitler au fost publicate în Germania în anul 2013, fapt ce demonstrează un interes record al germanilor faţă de liderul nazist pentru prima dată de la înfrângerea celui de-al Treilea Reich de către forţele aliate, potrivit unui studiu efectuat de grupul de monitorizare a presei din Germania, scrie The Telegraph.

Potrivit sursei, în 2013 volumele şi filmele despre Hitler au atins un număr record, numai televiziunea publică germană ZDF a difuzat 109 filme documentare despre Hitler.

Astfel, în ceea ce priveşte filmele documentare, acestea sunt difuzate de două ori pe zi de televiziuni din Germania, cu titluri de la „Hitler’s Wonder Weapons”, „Hitler and the Holy Lance” şi până la „Hitler’s War” şi „Hitler’s Blitzkrieg”

Majoritatea germanilor de astăzi nu au trăit experienţa celui de-al Doilea Război Mondial, astfel explică sociologii interesul record al germanilor față de Hitler şi nazişti.

De asemenea, populaţiei germane din prezent îi este mai puţin ruşine de această perioadă decât generaţiilor trecute, fiind mai nerăbdătoare să înveţe mai multe lucruri despre Germania nazistă şi cel de-al Treilea Reich.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...