Oficial! Cei doi deputați liberal-democrați care au renunțat la mandat, demiși de Parlament

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Parlamentul a acceptat cererile de demisie din calitatea de deputat depuse de liberal-democrații Alexandru Barbăroșie și Victor Roșca. Astfel, cele două mandate aparținând Partidului Liberal Democrat din Moldova, rămân pentru o perioadă vacante, urmând a fi ocupate de următorii doi candidați în lista PLDM.

Ținând cont că cererile celor doi aleși ai poporului au fost depuse din proprie inițiativă, Parlamentul doar a acceptat cu majoritatea deputaților prezenți sală, cererile de demisie ale acestora.

Alexandru Barbăroșie, care a ajuns recent în Parlament fiind prezent doar la o ședință plenară a renunțat la mandatul de deputat, fiind în incompatibilitate de funcție cu cea de președinte al raionului Anenii Noi, pe care a ocupat-o până la eliberarea mandatului. Astfel, acesta a argumentat în cererea sa că revine la fosta activitate.

Totodată, o cerere de demisie a depus astăzi secretarul general al PLDM Victor Roșca. Acesta a precizat că o face din motive de sănătate, și nu din altele, urmând să renunțe și la calitatea de secretar al PLDM la următoarea ședință a Consiliului Politic Național a PLDM.

Ca urmare a votului în Parlament, președintele Legislativului, Andrian Candu, le-a urat celor doi succese în activitatea ulterioară, mulțumindu-le pentru că au fost alături.

Cele două fotolii care rămân vacante vor reveni următorilor candidați pe lista PLDM care sunt Eugen Bodarev și Iurie Chiorescu.

Eugen Bodarev, cel care îi va lua locul lui Alexandru Barbăroșie în Parlament a anunțat ieri că părăsește Partidul Liberal Democrat din Moldova și se alătură Grupul parlamentar creat ieri de nouă foști deputați PLDM în frunte cu Iurie Leancă și Valeriu Ghilețchi. Totodată, Iurie Chiorescu a declarat astăzi pentru Independent.md că încă se mai gândește, urmând a lua o decizie după consultarea cu familia și membrii de partid. În orice caz, dacă va accepta va fi membru al fracțiunii PLDM, a asigurat Chiorescu, el fiind și unul din membrii fondatori ai partidului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...