„Micul Picasso”: Un copil afgan desenează portrete într-o tabără cu migranți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Într-o tabără pentru migranți din Serbia, un băietel afgan în vârstă de zece ani și-a câștigat poreclă de „micul Picasso”. Desenează mai mult noaptea, când e liniște, în baraca strâmtă în care locuiește cu părinții și cu cei doi frați mai mici.

În mapa cu desene realizate de Farhad Nouri se află multe portrete: Salvador Dali, jucătorul de tenis Novak Djokovici, cancelarul german Angela Merkel ori actriță Angelină Jolie.

„Micul Picasso” i-a desenat, de asemenea, pe părinții săi și pe câțiva dintre prieteni. Dar nu este doar portretist. Desenează și peisaje sau castele – în general, cam tot ce-i trece prin minte.

„Încerc să învăț cum să pictez uitându-mă la filmulețe de pe Youtube. Mai învăț și de la tatăl meu, el mi-a arătat prima dată cum să desenez, când eram în clasă întâi”, spune Farhad Nouri. Astfel, băiețelul mai uită de condiția lui de refugiat.

În urmă cu an, alături de cei doi frați mai mici și de părinți, și-a părăsit casă din Afganistan. Acum, toți trăiesc într-o baracă, într-o tabără pentru migranți de lângă Belgrad.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...