Gazoductul Iași-Ungheni va fi finalizat pe 27 august, de Ziua Independenței

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Gazul românesc va ajunge în Republica Moldova pe 27 august, de Ziua Independenţei. Acesta este al patrulea termen înaintat de autorităţi pentru darea în funcţiune a gazoductului Iaşi-Ungheni, care ar fi trebuit să fie gata încă de la sfârşitul anului trecut.

Premierul Victor Ponta asigură însă că partea română şi-a făcut bine treaba. Probleme au apărut în Republica Moldova,din cauza procedurilor de finanţare greoaie.

„Pe partea românească eu am verificat, sunt toate lucrurile făcute, aici au durat puțin mai mult procedurile. Trebuie ca acea cantitate de gaz pe care noi putem să o oferim din România să fie accesibilă pentru perioada de iarnă”, a declarat Victor Ponta.

Magistrala va conecta reţelele de gaze naturale din România şi Moldova pentru a ajuta Chişinăul să reducă din dependenţa de gazul rusesc.

„Sunt convins că cel târziu în 27 august anul curent gazele din România vor trece Prutul. Pentru început, localitățile din raionul Ungheni vor beneficia de gaze din România, la alte tarife, mult mai bune”, a declarat Iurie Leancă.

Conducta de 42 de kilometri, din care 10,48 de kilometri pe teritoriul Republicii Moldova.

După finalizarea gazoductului, România va putea exporta 50 de milioane de metri cubi de gaze anual în Republica Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...