Şalaru îl critică pe Dodon: Pentru prima dată în istoria Moldovei Ministerul Apărării nu are un reprezentant în CSS

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, Consiliul Suprem de Securitate, constituit astăzi printr-un decret al preşedintelui Igor Dodon, nu are în componenţa sa un reprezentant al Ministerului Apărării. Despre aceasta afirmă fostul ministru al Apărării Anatol Şalaru care spune că „Igor Dodon nu ratează nici o zi fără sa sape la temelia securității naționale”, iar în lipsa unui ministru titular, şeful statului putea să-l includă pe şeful Marelui Stat Major, care este conducătorul direct al Armatei Naționale.

Citeşte şi: Igor Dodon a semnat Decretul privind constituirea Consiliului Suprem de Securitate. Cine sunt noii membri ai CSS

„Faptul că Igor Dodon vrea vulnerabilizarea Republicii Moldova, scăderea capacității de luptă a Armatei Naționale, sunt lucruri deja cunoscute, atât în plan intern cât și extern, dar, cred că asistăm la un alt scenariu mult mai subtil. Să sperăm că Igor Dodon şi PSRM nu vor ajunge să asigure „neutralitatea” prin desființarea Armatei Naționale”, şi-a mai exprimat opinia fostul ministru al Apărării.

Amintim că fostul ministru al Apării Anatol Şalaru a fost demis de către preşedintele Igor Dodon în primele zile ale mandatului său prezidenţial. De atunci Ministerul Apărărrii este condus de către un viceministru şi, cel puţin deocamdată, nu se cunoaşte când ar putea fi numit un nou ministru.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...