Mircea Snegur: „Conflictul de la Donbas e un argument în plus că am procedat corect atunci când am ales pacea”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Marşul Memoriei s-a încheiat cu discursurile oficialilor prezenţi la Complexul Memorial „Eternitate”. Ca de fiecare dată, Mircea Snegur, primul preşedinte al Republicii Moldova şi-a arătat recunoştinţa faţă de cei care au luptat în conflictul armat de pe Nistru.

„Aţi dat dovadă de adevărat eroism în lupta inegală cu duşmanii. Pentru faptele demonstrate pe câmpul de luptă v-am rămas recunoscător pentru toată viaţă. De la 1992 încoace eu port în suflet o povoară grea lăsată de război, care nu va dispărea niciodată”, a recunoscut Mircea Snegur.

Totodată, primul preşedinte s-a arătat împăcat cu faptele făcute atunci şi se bucură că a pus pacea pe primul-plan. „Conflictul de la Donbas e un argument în plus că am procedat corect atunci când am ales pacea şi am evitat alte numeroase pierderi materiale şi umane”, a mai adăugat Mircea Snegur.

Citeşte şi: (LIVE VIDEO) „Marşul Memoriei”, fără conducerea de vârf a Republicii Moldova

„Sper că generaţiile noastre vor trăi în pace, pentru că avem copii născuţi în 1992, care au crescut fără tată şi care după exemplul dvs, vor fi întotdeauna de partea păcii”, a remarcat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

După discursuri, oficialii, dar şi oamenii care au participat la „Marşul Memoriei” au depus flori la monumentul de la Complexul „Eternitate”.

Citeşte şi: Din nou împreună: Conducerea de vârf a ţării a depus flori la Complexul „Eternitate”

Amintim că, conducerea de vârf a ţării, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, președintele Parlamentului, Andrian Candu și premierul Pavel Filip au depus flori dimineaţă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...