5 februarie, ziua de naștere a unor mari fotbaliști: Hagi, Ronaldo și Neymar printre ei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Gheorghe Hagi împlinește astăzi 52 de ani, dar „Regele” nu e singura personalitate din fotbal care își aniversează ziua de naștere pe 5 februarie. Cristiano Ronaldo, Neymar și Tevez sunt cele mai răsunătoare nume de staruri care s-au în aceeași zi cu cel mai bun jucător român din toate timpurile.

1. Cristiano Ronaldo – 5 februarie 1985 – 32 de ani
Transferat în 2009 la Real Madrid, starul portughez a devenit cel mai bun marcator din istoria clubului A 32-a aniversare vine după un an în care a câștigat Campionatul European cu Portugalia, Liga Campionilor cu Real Madrid și al 4-lea Balon de Aur din carieră.

2. Neymar – 5 februarie 1992 – 25 de ani
Decarul naționalei Braziliei este unul dintre cei mai importanți jucători ai momentului și strălucește în atacul Barcelonei, alături de Messi și Suarez, în tripleta ofensivă supranumită MSN.

3. Carlos Tevez – 5 februarie 1984 – 33 de ani
Atacantul argentinian a devenit, în această iarnă, cel mai bine plătit fotbalist din lume, după transferul la Shanghai Shenhua, cu un salariu de peste 40 de milioane de euro pe sezon.

4. Rodrigo Palacio – 5 februarie 1982 – 35 de ani
Adus de Inter în 2012 de la Genoa, atacantul argentinian nu mai e titular incontestabil la nerrazzurri. Derby-ul cu Juventus se dispută chiar de ziua lui.

5. Giovanni van Bronckhorst – 5 februarie 1975 – 42 de ani
Olandezul a impresionat prin muncă și seriozitate la fiecare club pentru care a evoluat în carieră. Fotbalistul de bandă stângă a cucerit trofee la fiecare dintre cele 4 echipe pe care le-a reprezentat: Feyenoord, Arsenal, Barcelona și Rangers.

Titular timp de un deceniu și jumătate în naționala Olandei, Van Bronckhorst a strâns 106 prezențe în tricoul Portocalei Mecanice, pentru care a înscris 6 goluri și alături de care a disputat finala CM 2010.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...