Londra anunţă că flotila rusă a traversat Canalul Mânecii sub monitorizarea a două nave britanice

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Două nave de război britanice au monitorizat îndeaproape vineri dimineaţă trecerea flotilei ruse prin Canalul Mânecii în drum spre Siria. Moscova şi-a desfăşurat întreaga flotă nordică şi o parte din flota baltică, care transportă mai multe bombardiere pentru un presupus ultim asalt violent asupra metropolei Alep, informează BBC News

Un remocher este prima navă a flotilei ruse care a început vineri dimineaţă tranzitarea Canalului Mânecii, în largul localităţii Ramsgate.

Liderii europeni au condamnat puternic implicarea armatei ruse în raidurile aeriene asupra cartierelor estice ale Alepului.

Navele de război ruse au tranzitat în limitele apelor internaţionale. Însă, ministerul britanic al Apărării a decis monitorizarea flotilei ruse pentru a asigura securitatea coastelor Regatului Unit.

Distrugătorul HMS Duncan şi fregata HMS Richmond au debarcat încă de marţi din Portsmouth pentru a monitoriza flotila portavionului rus Amiral Kuzneţov.

Portavionul Amiral Kuzneţov este singura navă de acest fel din marina rusă şi poate transporta până la 50 de bombardiere. De asemenea, nava militară este dotată cu sisteme complexe de arme, inclusiv rachete de croazieră.

O publicaţie rusă a scris descpre desfăşurarea unei „armade” în Marea Mediterană.

„Nu este vorba despre o vizită turistică în Marea Mediterană. Vom întări prezenţa navală rusă din largul coastelor siriene şi vom asigura o acoperire aeriană. De asemenea, avioanele de la bordul navelor şi sistemele de arme pot fi utilizate în lupta împotriva teroriştilor”, scrie cotidianul rus Komsomolskia Pravda.

Rusia are deja zece nave de război staţionate în largul coastelor siriene, care au lansat rachete de croazieră împotriva ţintelor rebele.

Armistiţiul temporar este parte a planului, pentru a permite civililor şi rebelilor să părăsească cartierele asediate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...