Offshoreplaha: Sute de documente despre afacerile lui Plahotniuc, cel care se crede stăpânul Moldovei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a anunțat pe pagina sa de facebook despre apariția unui site, offshoreplaha, în care se regăsesc sute de documente cu presupuse scheme realizate vicepreşedintele Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

Pe site apar sute de documente care ar dezvălui schemele offshore ale oligarhului Vladimir Plahotniuc prin intermediul companiilor off-shore.

„Omul care crede stăpânul Moldovei a jefuit mulţi ani această ţară şi acest popor prin intermediul companiilor offshore înregistrate pe reprezentanţii clanului său. Acest site conține documente despre schemele sale off-shore. Aici este o bombă informațională, care poate fi colectată şi activată de jurnaliști profesioniști. Este o șansă bună pentru cei care doresc sa primească un premiu Pulitzer”, se spune într-un mesaj postat pe site.

Usatîi a îndemnat jurnaliștii independenți, care nu sunt controlați de putere, să desfășoare investigații jurnalistice în baza materialelor publicate.

„Milioanele lui Plahotniuc au apărut nu într-o zi. El fură țara mulți ani și crede că nu lasă urme. Așadar, atenției reprezentanților presei se oferă link-ul cu sute de pagini ale unor documente în original”, a scris Renato Usatîi pe Facebook.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...