Cioloș: Susținem reformele în Republica Moldova, dar nu un anumit partid politic

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul român Dacian Cioloș a declarat joi, la începutul unei întâlniri cu reprezentanți ai societății civile din Republica Moldova, că obiectivul Executivului de la București este de a sprijini reformele în interesul cetățenilor moldoveni și nu de a susține un partid împotriva celuilalt.

„Modul în care am abordat foarte pragmatic (…) relația cu Guvernul Republicii Moldova, în acest an, a fost influențat și de poziționarea unor organizații din societatea civilă, care au susținut și care au cerut angajamente ferme legate de reforme. Și din acest motiv, pentru prima dată în abordarea relației dintre Republica Moldova și România, România a legat acordarea acestei prime tranșe de împrumut de o serie de măsuri de reformă la care Guvernul Republicii Moldova s-a angajat. (…) Nu am dorit și nu dorim ca această abordare să fie una politică sau politicianistă, partinică. Obiectivul nostru este să sprijinim reformele în interesul cetățenilor Republicii Moldova și nu a susține un partid împotriva celuilalt”, a afirmat premierul Cioloș, citat de Agerpres.

El a spus că își dorește să vadă că în Republica Moldova progresează reforme care întăresc democrația.

„Ne dorim să vedem că progresează reforme care întăresc democrația, care întăresc statul de drept și care duc la implementarea unor valori pe care sper eu că le împărtășim în comun, valori europene la care și România s-a angajat și care dau deja rezultate în România”, a subliniat Cioloș.

Prim-ministrul Cioloș a fost însoțit la întâlnirea cu reprezentanții societății civile de ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, de vicepremierul Vasile Dîncu, precum și de miniștrii Victor Grigorescu (Energie), Anca Dragu (Finanțe Publice), Raluca Prună (Justiție), Cristian Ghinea (Fonduri Europene) și Maria Ligor (ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni).

Tot joi, la Chișinău, Dacian Cioloș se întâlnește cu reprezentanți ai formațiunilor politice de opoziție parlamentare și neparlamentare din Republica Moldova, dar și cu autorități locale reprezentate în Congresul Autorităților Locale din Moldova.

Vizita la Chișinău are loc în contextul eliberării miercuri a primei tranșe, în valoare de 60 de milioane de euro, din asistența financiară rambursabilă pentru Republica Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...