(VIDEO) „Crimeea Înșelată”: La Simferopol poliția a izgonit manifestanții nemulțumiți de politica Moscovei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În Simferopol, poliția i-a izgonit pe participanții la un miting împotriva politicilor guvernului rus în Crimeea, în pofida faptului că organizatorii aveau obținute toate aprobările pentru manifestație, scrie Unian.

Evenimentul numit „Crimeea Înșelată” urma să se desfășoare la Simferopol, sâmbăta trecută. Organizatorii au anunțat intenția de a strânge până la 1000 de participanți, iar în mass-media din Crimeea au fost publicate scrisorile oficiale ale Ministerului rus de Interne și administrației orașului privind aprobarea acțiunii publice.

Judecând după înregistrările video, zeci de oameni au venit în piața din fața Palatului Sindicatelor pentru miting, dar tot acolo au sosit și polițiștii, care au declarat că manifestanții nu au aprobare pentru miting.

Organizatorii le-au prezentat aprobarile și le-au spus despre legislație, iar ca răspuns polițiștii repetau o singură frază: „Ați fost induși în eroare, evenimentul nu este aprobat”. Ca urmare, acțiunea nu a avut loc și mai mulți activiști au fost reținuți.

Organizatorii mitingului „Crimeea Înșelată” au trimis președintelui rus, Vladimir Putin, o declarația în care au acuzat guvernul regional de corupție, incompetență și înșelarea cetățenilor, scrie paginaderusia.ro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...