Usatîi: Plahotniuc vrea să-l facă pe Tănase președinte, iar pe Gurin șef la CC

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oligarhul Vladimir Plahotniuc îl pregătește pe președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, pentru funcția de președinte al țării, iar Corneliu Gurin ar urma să-i ia locul acestuia, susține primarul de Bălți Renato Usatîi.

Potrivit acestuia, demisia lui Corneliu Gurin din funcția de procuror general, de vineri, nu a fost întâmplătoare, acesta urmând să ocupe fotoliul de președinte al Curții Constituționale după ce Alexandru Tănase va fi votat președinte.

„Chiar dacă am fost plecat câteva zile, știu foarte bine ce se întâmplă aici. Tănase se pregătește să fie președinte al Republicii Moldova, iar Gurin să preia conducerea Curții Constituționale”, a declarat Renato Usatîi după o întrevedere cu reprezentanții delegației UE în Republica Moldova.

Usatîi susține că decizia Curții Constituționale, prin care s-a decis că o persoană nu se poate afla în arest preventiv mai mult de 12 luni nu este întâmplătoare și ar fi încă un gest de loialitate față de grupările criminale.

„La 17 februarie s-a depus sesizarea și după câteva zile Tănase a și venit cu decizia. Aici e vorba despre o grupare criminală, care urmează să iasă din arest după această decizie. Un traficant de droguri a pregătit 150 de milioane de dolari în acest sens”, a precizat politicianul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...