Brazilianul Maicon, fostul fotbalist al Stelei, a murit

by Genko Genko

Brazilianul Maicon Pereira de Oliveira, 25 de ani, a murit în această dimineaţă după un accident de maşină.

Accidentul a avut loc în jurul orei 4 dimineaţa, chiar în oraşul Doneţk. Aflat la volanul unei maşini Hyundai Elantra, acesta a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de un Skoda Superb. Din primele informaţii, şoferul celuilalt autoturism a fost rănit. Se pare că vitezometrul maşinii lui Maicon ar fi rămas blocat la 120 km/h.

Fotbalistul a murit chiar în faţa spitalului Kalinin, pe bulevardul Ilici din centrul oraşului. Din câte se pare, accidentul a avut loc pe fondul carosabilului îngheţat.

„Astăzi, familia fotbalului nostru a fost lovită de o mare tragedie. A murit Maicon. A fost un fotbalist talentat şi un om minunat. Nu pot să cred că nu mai e printre noi. Vreau să îi transmit condoleanţele mele familiei. Dumnezeu să îl odihnească”, a scris pe Facebook preşedintele Şahtiorului, Serghei Palkin.

Maicon a jucat la Steaua în partea a doua a sezonului 2010-2011, iar apoi s-a transferat în Ucraina, la Şahtior Doneţk, la insistența lui Mircea Lucescu. Recent, Maicon anunţase că este dispus să joace în naţionala Ucrainei.

Maicon a marcat 3 goluri în 6 meciuri jucate la Steaua. Brazilianul nu a mai continuat să joace în Ghencea pentru că Steaua trebuia să plătească 800.000 de euro pentru un transfer definitiv celor de la Volyn Luţk.

Mihai Stoica a decis însă că jucătorul nu are valoare de Steaua şi l-a anunţat că nu îi va fi activată clauza, astfel că brazilianul a revenit la Volyn.

CITIȚI ȘI...