Schema ingenioasă care a adus unor hackeri 100 de milioane de dolari

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Hackerii găsesc metode tot mai ingenioase pentru a da tunuri financiare. Cea mai recentă este pătrunderea în rețeaua de calculatoare a companiilor ce se ocupă cu distribuirea comunicatelor de presă – precum PRNewswire, BusinessWire sau Marketwired.

Aceste informații aflate înainte să fie făcute publice le-au folosit pentru a obține câștiguri ilicite pe bursă.

Citeşte şi: (VIDEO) Tehnologiile auto, vulnerabile în fața hackerilor; Controlul asupra unei mașini, preluat de la distanță

Schema le-a adus infractorilor cibernetici nu mai puțin de 100 de milioane de dolari, în ultimii cinci ani, informează CBS News.

„E ceva fără precedent în ceea ce privește spargerea calculatoarelor, dar și numărul de tranzacții ilicite, precum și profitul obținut”, a transmis președintele Comisia pentru Valori Mobiliare (SEC, Securities and Exchange – n.red.) din SUA, Mary Jo White.

Instituția este cea care a făcut public atacul, precizând că doi hackeri din Ucraina, Ivan Turcinov și Oleksandr Ieremenko, au pătruns în rețeaua de calculatoare a companiilor ce se ocupă cu distribuirea comunicatelor de presă și au furat informații importante, în special legate de câștigurile companiilor, înainte ca acestea să fie făcute publice.

Cei doi infractori cibernetici au colaborat cu mai mulți brokeri din SUA, Rusia, Ucraina și Franța, cărora le ofereau o parte din banii câștigați ilegal.

„Hackerii furau comunicatele de presă și le transmiteau brokerilor cu care colaborau, în perioada în care acestea erau încărcate pe serviciul de distribuire până când erau date publicității”, se arată în plângerea de 64 de pagini formulată de SEC și înaintată unei instanțe din Newark, New Jersey.

„Ca rezultat, brokerii aveau un avantaj față de competitori, deoarece ei știau conținutul comunicatului de presă înainte ca acesta să fie făcut public. Rezultatele financiare ale unei companii influențează variațiile pe bursă”, au explicat specialiștii.

Hackerii au furat informații despre 30 de companii, inclusiv Clorox, Caterpillar și Bank of America.

Citeşte şi: Hackerii Anonymous sprijină o nouă reţea de socializare: Este opusul Facebook


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...