„Putin. Biografia interzisă” – cartea înterzisă în Rusia, lansată la București

by Genko Genko

Cea mai aşteptată carte a momentului în România a fost lansată ieri, 31 mai, la Bookfest. Este vorba de „Putin. Biografia interzisă”, scrisă de Stanislav Belkovski, iar prefaţa cărţii este semnata de jurnalistul român Emil Hurezeanu.

”Cartea a fost interzisă în Rusia. E scrisă de un autor rus care până acum, câtiva ani era în cercurile de apropiaţi ale preşedintelui Putin. Îl descrie pe Putin aşa cum, probabil, nimeni nu şi-ar dori să fie descris”, spune Roxana Petrescu, PR managerul editurii care lansează cartea.

Autorul şterge miturile, prejudecăţile şi ne oferă o imagine a liderului rus care este total diferită faţă ceea ce prezintă mass-media internaţionale. Având acces pe culoarele Kremlinului, Stanilav Belkovski îl prezintă pe Vladimir Putin drept o persoană singuratică şi un spion ratat.

”Este o mostră tipică de abordare psihanalitică. Sovieticii, timp de 50 de ani, nu au avut acces la freudism. Dacă l-aș întâlni acum pe Belkovski, i-aș spune: este perfecta cartea”, a declarat Mircea Druc, fost prim-ministru al Republicii Moldova, în cadrul unei emisiuni la Digi24.

Criza din Ucraina, provocată de anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă, a sporit interesul pentru un astfel se subiect.

De altfel, vânzările o confirmă. La standul editurii unde a fost publicată, „Putin, biografia interzisă”, este cea mai căutată carte din primele cinci zile ale Bookfest.

CITIȚI ȘI...