Cele mai teribile teorii ale conspiraţiilor din America (I)

by Genko Genko

Teoriile conspiraţiilor au ţinut întotdeauna prima pagină a ziarelor din toată lumea, dar în special din Statele Unite. Acum, un profesor de la Cambridge dezvăluie, în urma unor cercetări, faptul că teoriile conspiraţiilor sunt concepute în cultura americană, deoarece Statele Unite sunt fondate pe acestea.

Profesorul Sir Richard Evans, de la Universitatea Cambridge, conduce un proiect referitor la teoriile conspiraţiilor, constatând că ele sunt mai frecvente în Statele Unite decât în alte ţări, potrivit Daily Mail.

„Există un argument prin care teoriile conspiraţiilor sunt realizate în cultura americană, deoarece ele reprezintă modul în care America s-a format. Statele Unite au fost fondate pe teorii ale conspiraţiilor: guvernul de la Londra a conspirat pentru a oferi libertate Americii”, a spus Evans.

Dintre aceste teorii, profesorul a citat asasinarea lui John F. Kennedy, atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 şi ipoteza că preşedintele Obama nu este american.

O altă concluzie a studiului efectuat este faptul că Internetul nu a condus la o creştere a numărului de astfel de teorii, din contra numărul persoanelor care cred în teorii ale conspiraţiilor a scăzut odată cu dezvoltarea Internetului. Proiectul de cercetare referitor la teoriile conspiraţiilor va fi publicat în anul 2017.

În continuare vă prezentăm, cele mai importante teorii ale conspiraţiilor din America.

Atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001

În ciuda acuzaţiilor repetate asupra organizaţiei teroriste Al-Qaida, care ar fi pus la cale atacurile împotriva clădirilor de la World Trade Center din New York, mai multe anchete oficiale şi neoficiale referitoare la prăbuşirea „Turnurilor gemene” sugerează faptul că o deteriorare a structurii de rezistenţă a fost responsabilă pentru colaps.

Unii teoreticieni cred că guvernul Statelor Unite ar fi primit o avertizare prealabilă, dar nu a luat suficiente măsuri pentru a opri atacurile.

Alţii cred că administraţia Bush a închis ochii, pur şi simplu, pentru a putea lansa atacuri în Orientul Mijlociu.

Un mare grup de oameni consideră că Pentagonul nu a fost lovit de niciun avion, iar World Trade Center nu s-ar fi putut prăbuşi doar după impactul unui avion şi de la incendiul provocat de combustibilul acestuia.

Ei cred că există dovezi că au apărut dâre de fum la nivelurile mult inferioare, faţă de zona de impact a avionului. Alţi martori susţin că au auzit explozii înainte de impactul aeronavei cu Turnurile gemene.

Asasinarea lui John F. Kennedy

Al 35-lea preşedinte al Statelor Unite a fost împuşcat pe 22 noiembrie 1963 la Dallas, Texas. El a fost rănit mortal de focuri de armă, în timp ce se afla în maşina decapotabilă, în coloana oficială ce străbătea un bulevard din oraşul american.

Anchetele Comisiei Warren din anii 1963-1964 şi a Comitetului HSCA dintre anii 1976 şi 1979 şi alte investigaţii guvernamentale au ajuns la concluzia că preşedintele a fost asasinat de către Lee Harvard Oswald, care a fost împuşcat la rândul sau de Jack Ruby.

Cu toate acestea, au existat întotdeauna îndoieli că Oswald a fost un pistolar singuratic şi că doar el a tras asupra preşedintelui.

Imaginile luate de către Abraham Zapruder pe un film de 8 milimetri au susţinut convingerea că au existat cel puţin patru focuri de armă, ce au fost trase şi nu trei aşa cum a stabilit Comisia Warren.

S-a sugerat faptul că cel puţin un glonţ a fost tras dintr-o direcţie diferită decât a lui Oswald. Mulţi cred că focuri de armă au fost trase din spatele unui gard, care avea vedere la bulevard.

În anul 1979, Comitetul HSCA a găsit că investigaţiile FBI şi ale Comisiei Warren au fost grav viciate.

Va urma

CITIȚI ȘI...