10 paşi ca să fii în siguranţă atunci când eşti online

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fie că e vorba de viruși sau de hacking, atunci când ești online trebuie să fii atent pentru că poți avea mult de regretat

Citeşte şi: (FOTO) 5 greşeli care te pot păcăli sau virusa pe Facebook

1. Folosește mereu o parolă! Fie că e vorba de telefon, un site sau o rețea de socializare, prima linie de apărare pentru fiecare utilizator este parola sau PIN-ul. Nu este indicat să folosești aceeași parolă în mai multe locuri, asigură-te că e dificil de ghicit (nu folosi numele animalului de companiei, ziua de naștere sau numele echipei preferate) și nu dezvălui parola nimănui.

2. Ai grijă de programele instalate. Protejează-ți toate device-urile cu programe antivirus și instalează mereu update-urile programelor și aplicațiilor, având de multe ori incluse setări de protecție.

3. Păstrează totul privat. Verifică setările de pe toate rețelele de socializare pentru a te asigura că numai cei care îți dorești să afle anumite informații le pot vedea.

4. Caută „lacătul”. Când faci cumpărături sau transferuri bancare online, caută mereu semnul de lacăt în browser când ești logat sau când te înregistrezi și verifică să fie adresă începută cu ‘https://’. Acel „s” vine de la ‘securitate’.

5. Securizează Wi-Fi-ul. E foarte important să te asiguri că Wi-Fi-ul tău e protejat cu o parolă puternică pe care numai familia o cunoaște.

Citeşte şi: (VIDEO) Iată care sunt cele mai bune softuri antivirus gratuite pentru calculator

6. Licitează inteligent. Atunci când foloseşti un site de licitații, asigură-te că nu transferi niciodată bani direct către o bancă sau să dezvălui date personale. Mereu să te asiguri că obiectul pentru care licitezi e real și site-ul este de încredere.

7. Ai grijă la mesajele primite. Nu deschide niciodată și nu trimite mai departe emailuri care sunt suspecte și nu răspunde la mesaje pe rețelele de socializare de la persoane pe care nu le cunoști.

8. Ai grijă ce postezi. Ce se întâmplă online trebuie să rămână acolo și să ai grijă să nu spui lucruri care pot răni, supăra sau pune în pericol pe altcineva.

9. Log off, log out. De fiecare dată când nu mai stai în cont, dai log off.

10. Fii inteligent pe site-urile de socializare. Nu dezvăluit informații private când folosești un site de întâlniri și ia-ți toate măsurile de siguranță pentru a fi sigur că profilurile persoanelor cu care vorbești sunt reale. Nu transfera niciodată bani către persoane pe care le-ai cunoscut online, oricât de nefericită e situația care îți e dezvăluită.

Citeşte şi: 7 greşeli care îţi pot distruge laptopul; Aproape toată lumea le face


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...