Cum să tai corect ceapa: 6 paşi simpli care te scapă de plânsul din bucătărie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tăiatul cepei se situează pe locul doi în topul celor mai frecvente acţiuni pe care le desfăşurăm în bucătărie, după spălatul vaselor. Deşi o activitate simplă în aparenţă, ea le poate da de furcă până şi celor mai experimentaţi în tainele gastronomiei.

Citeşte şi: Ştiaţi că ceapa rezistă mai mult dacă o păstraţi în colanţi? Iată 10 sfaturi cum să păstraţi legumele mai mult timp

Tocmai de aceea, vrem să-ţi arătăm cum trebuie să tai corect ceapa. Uite 6 paşi simpli care îţi vor fi de mare folos de-acum încolo în bucătărie:

1. Înainte de toate, ai grijă să alegi un cuţit curat, ascuţit, comod şi care să fie de cel puţin două ori mai lung decât ceapa.

2. Plasează leguma pe tocător astfel încât să-i poţi vedea cotorul şi miezul.

3. Taie ceapa fix la jumătate, pe verticală.

4. Ia una dintre jumătăţi, aşeaz-o cu tăietura în jos şi începe să feliezi tot verticala, fără să desprinzi fâşiile de tot, dar menţinându-te cât mai aproape de cotor.

5. Apoi, crestează ceapa pe mijloc cu o tăietură şi apoi cu încă una spre partea de sus a legumei.

6. În final, taie ceapa pe orizontală, având grijă să nu se desprindă pe tocător.

Sfaturi practice:
• Dacă vrei să nu plângi, nu tăia cotorul decât la final. Mai mult decât atât, ai grijă ca bucătăria să fie bine ventilată.

• Alege un cuţit ascuţit şi ai încredere în greutatea lui. Las-o să cadă peste legumă şi nu-ţi forţa mâna în timp ce tai.

Citeşte şi: Ceapa și usturoiul – adevărate arme, în lupta cu virozele


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...