Avocado, fructul minune; De ce trebuie consumat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Persoanele cărora le place să consume avocado în mod frecvent sunt mai sănătoase și mai slabe decât acelea care nu mănâncă decât foarte rar sau deloc acest fruct, potrivit unui studiu recent citat de Huffington Post.

De asemenea, nivelul colesterolului în cazul consumatorilor de avocado este mai redus, iar riscul de boli cardiace, atacuri cerebrale și diabet sunt mult diminuate, se mai arată în studiul american publicat în Nutrition Journal în urma unei ample analize desfășurate la nivel național.

Citeşte şi: 10 lucruri pe care nu le ştiai despre avocado

Specialiștii au analizat datele obținute de la peste 17.500 de persoane care au participat la studiul National Health and Nutrition Examination. Atenția cercetătorilor s-a concentrat asupra a 347 de adulți, dintre care jumătate erau femei, care au declarat că obișnuiesc să includă avocado în dieta zilnică. Consumul mediu de avocado în cazul lor era de o jumătate de avocado de mărime medie în fiecare zi.

Astfel, în cazul consumatorilor de avocado, s-a descoperit că nivelul nutrienților din organism se află la un nivel optim, care indică o bună stare de sănătate.

Potrivit studiului citat, consumatorii de avocado au în general o dietă mai echilibrată și mai sănătoasă, bogată în vitamine și minerale esențiale. Aportul de fibre în cazul lor era cu 36% mai mare decât la cei care nu mănâncă avocado. De asemenea, fructul asigură 23% din necesarul de vitamina E, cu 13% mai mult magneziu, cu 16% mai mult potasiu și cu 48% mai multă vitamină K.

Astfel, persoanele care obișnuiesc să consume avocado au un nivel mai crescut de grăsimi „bune” în sânge în comparație cu cei care nu includ fructul în dietă, chiar dacă aportul de calorii în cazul ambelor grupuri este același.

Mai mult decât atât, avocado este foarte bun în curele de slăbire – s-a constatat că indicele masei corporale și circumferința taliei în cazul celor care mănâncă avocado sunt mai mici.

Citeşte şi: 10 reţete simple şi extrem de sănătoase din doar 2 ingrediente

Totodată, consumul de avocado este asociat cu un nivel crescut de colesterol „bun”, cu o densitate ridicată de lipoproteine, care protejează împotriva bolilor cardiace, astfel că aceia care mănâncă acest fruct sunt cu 50% mai feriți de atac cerebral și diabet de Tip 2.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...