5 alimente care au un gust mai bun în aprilie decât în tot anul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aprilie este una din lunile care ne plac cel mai mult. Este luna în care vezi efectiv tranziţia dintre vechi şi nou: pieţele se colorează în verde, apar primele fructe de vară, iar mâncărurile se savurează cu salate în loc de murături. Bucură-te şi tu de tot ce are natura mai bun de oferit în această perioadă şi umple-ţi coşul de cumpărături cu ingredientele sezonului.

Citeşte şi: (FOTO) Super-alimentele lunii aprilie; Ce trebuie să pui în coşul de cumpărături în această lună

1. Sparanghel
Este slab în calorii şi plin de nutrienţi: vitamina A, C, fier, potasiu şi proteine. S-a dovedit ştiinţific că lupta împotriva mai multor forme de cancer. Nu ai niciun motiv să nu-l consumi în această perioadă.

2. Ceapa verde
Împreună cu usturoiul, ceapa este un aliment excelent, care protejează împotriva multor boli serioase. Conţinutul bogat în bioflavonoide şi sulf are efecte împotriva cancerului, iar quercetina luptă cu respiraţia urât mirositoare.

3. Spanacul
Este o plantă pe care ai face bine să nu o ocoleşti primăvara. Nutrienţii pe care îi conţine nu pot fi adunaţi uşor din alte legume sau fructe. De la calciu până la vitaminele A şi C, acid folic şi luteină, spanacul are o gamă largă de substanţe bune de care ar fi păcat să nu profiţi acum cât îl găseşti proaspăt în piaţă.

4. Anghinare
Dacă în restul anului îţi cumperi anghinare la conservă, acum este cel mai bun moment să te bucuri de gustul lor proaspăt. Găteşte-le uşor, la aburi, ca să te bucuri de toate proprietăţile nutritive conţinute (este în topul celor mai sănătoase 50 alimente din lume).

Citeşte şi: Vitamine naturale: 5 alimente cu care să înlocuieşti medicamentele

5. Căpşuni
Căpşunile conţin unii dintre cei mai importanţi nutrienţi de care organismul are nevoie. Vitamina C şi flavonoidele sunt cele mai importante dintre ele. Dar am putea adăuga şi Vitamina K, acidul folic, potasiul, magneziul sau acizii graşi Omega 3. Împreună, transformă căpşunele într-un superaliment pe care nu trebuie să îl ratezi în sezon. Vestea bună este că unele din cele mai aromate căpşuni încep să apară în această lună în pieţe, aşa că nu le rata.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...