Statul Islamic plănuiește să distrugă mai multe monumente, printre care Turnul Eiffel

by Genko Genko

Într-un mesaj audio dat publicității, purtătorul de cuvânt al ISIS a anunțat intenția organizației de „a arunca în aer Casa Albă, Big Ben și Turnul Eiffel”.

Mesajul audio, lung de 28 de minute, pe care este înregistrată vocea lui Abu Muhammad Al-Adnani, purtătorul de cuvânt al ISIS, anunță că organizația sa acceptă jurământul de credință al Boko Haram și apreciază că alianța dintre cele două grupări teroriste este „o nouă ușă deschisă de Allah” și a promis că jihadiștii săi vor merge în Africa de Vest.

Adnani declară ISIS urmărește să câștige controlul asupra numeroase metropole ale lumii, printre care Ierusalim, Kabul, Roma sau Paris, scrie Canada National Post.

Purtătorul de cuvânt al ISIS i-a avertizat pe evrei și creștini că „fie se vor converti la islam, fie vor plăti prețul suprem când armatele voastre for fi izgonite din peninsula lui Mahomed, din Ierusalim și de pe toate pământurile musulmane”.

Adnani și-a încheiat mesajul amenințător: „Noi, cu ajutorul lui Allah, vrem Parisul înaintea Romei sau a Peninsulei Iberice, după care vom arunca în aer Casa Albă, Big Ben și Turnul Eiffel înainte de întregul Paris.”

CITIȚI ȘI...