Lavrov consideră că SUA și „nucleul agresiv al UE” umbresc parada din 9 mai

by Genko Genko

Statele Unite ale Americii și „nucleul agresiv al UE” desfășoară acțiuni în vederea minimizării participării unor lideri europeni la festivitățile din 9 mai de la Moscova, la o grandioasă paradă militară în centrul Moscovei, prilejuită de împlinirea a 70 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

„În ceea ce privește participarea țărilor europene, asupra acesteia se răsfrâng acțiunile pe care le desfășoară în prezent americanii și nucleul agresiv al UE”, a declarat marți șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

Acesta a precizat că festivități de la Moscova din 9 mai reprezintă evenimentul care ar înlătura o „nouă schismă” în prezent.

„În Europa sunt destui cei care înțeleg importanța viitoarelor festivități de la Moscova, nu doar pentru a păstra memoria celor care au apărat Europa și pacea, ci și pentru a asana atmosfera care se înregistrează în prezent pe continentul nostru, pentru a nu admite o nouă schismă”, a spus Lavrov, citat de Unian.

Cei mai importanți lideri occidentali, printre care cancelarul german Angela Merkel, președintele american Barack Obama sau premierul britanic David Cameron, au refuzat invitația lui Vladimir Putin, de a participa la grandioasă paradă militară din 9 mai.

Aceștia și-au motivat decizia prin faptul că acțiunile Rusiei din Ucraina nu pot fi trecute cu vederea prin participarea, alături de Putin, la un astfel de eveniment.

Citește și: (FOTO) Merkel, Obama și Cameron, ironizați de caricaturiștii Kremlinului pentru că nu participă la parada lui Putin

CITIȚI ȘI...