Apple a investit peste un miliard de dolari în această tehnologie; Următorul iPhone va dispune de ea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cei de la Apple sunt hotărâți să investească masiv în următorul iphone.

Cu toate că au avut un succes important cu lansarea iphone 6 și iphone 6 Plus, cei de la Apple își gândesc deja pașii pentru următorul telefon ce urmează să fie lansat în 2015. Iar un lucru pe care cei de la Apple îl vor neapărat pentru următoarele telefoane este ecranul din cristale de safir!

Citeşte şi: (FOTO) A apărut iPhone 6 din platină sau aur

Apple a investit peste un miliard înainte de lansarea iphone 6 în tentativa de a proteja telefonul cu ecran de safir – crearea unui device cu un ecran imposibil de zgâriat reprezenta unul dintre punctele cu care să-i atragă pe clienți. Nu s-a întâmplat asta, iar utilizatorii s-au plâns că ecranul iphone 6 se zgârie foarte ușor.

De ce au renunțat atunci la ecranul din cristal de safir? Discuția e mai complicată. La o lună după lansarea celor 2 telefoane, GT Advanced Technologies, cei care s-au ocupat cu livrarea ecranelor de cristale de safir pentru Apple, au intrat în faliment. Iar cei de la Technology Review dezvăluie câteva motive pentru care s-a renunțat, pe moment, la acea tehnologie.

Cristalul de safir părea materialul perfect pentru ecranele telefoanelor. E folosit de mult timp pentru ceasurile de lux, Apple folosindu-l din 2013 pentru a proteja camera și senzorul de amprentă. Însă folosirea unui ecran mare din cristal de safir, suficient pentru un telefon, ar costa de 10 ori mai mult decât în cazul folosirii geamului normal. În 2013, GT, compania care a produs și vândut materialul pentru creșterea safirului de mulți ani, susținea că ar costa două treimi prin mărirea echipamentului și adaptarea procedurilor pentru creșterea cristalului pentru a crea cristale cilindrice, care sunt de două ori mai mari decât cristalele de safir normale.

Citeşte şi: Următorul iPhone va fi impresionant; Surpriza pe care o pregătesc producătorii

Apple a dorit inițial să cumpere materialul pentru creșterea safirului de la GT. Însă, la 5 luni distanță, Apple a cerut schimbarea unor date din înțelegere, cerând ca GT să ofere ei înșiși safirul. De fapt, Apple a dorit ca GT să construiască cea mai mare fabrică din lume pentru a produce safirul, dublând capacitatea de producție. Cei de la Apple au spus în cadrul procesului că GT a eșuat în tentativa de a produce „orice cantitate semnificativă și folosibilă de safir”.

Producerea safirului necesită un mediu foarte curat, însă construcția fabricii a însemnat că safirul era crescut „într-un mediu contaminat care a afectat calitatea materialului”, conform GT. De asemenea, aceștia au spus că Apple nu a instalat un generator de rezervă, iar câteva momente de pană au ruinat mai multe serii de cristale de safir. Alte probleme tehnice au fost faptul că durează aproape o lună pentru a crea cristale cilindrice. De asemenea, nu poți vedea rezultatul decât la final după scoaterea din cuptor. Dacă există vreo problemă, ea nu poate fi corectată decât la final și atunci mai durează încă o lună.

Cei de la Apple sunt însă determinați să ofere ecrane din cristale de safir pentru iphone 6s sau iphone 7 în 2015 și au început discuțiile cu Foxconn. Compania chineză nu are în acest moment suficiente resurse pentru a asigura comanda Apple, însă se pare că lucrează la o fabrică de display-uri în Zhengzhou, creată special în acest sens. Rămâne de văzut dacă parteneriatul va deveni oficial – în acel moment va fi clar dacă următoarele telefoane ale celor de la Apple vor avea ecran din cristale de safir.

Citeşte şi: Apple vrea să introducă un ecran 3D în viitorul model iPhone 7


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...